Verwijzing


Verwijzing 


De verwijzing is een brief van de huisarts of de tandarts. Meestal heb je geen verwijzing nodig voor logopedie. Alleen als je stemproblemen hebt die al langer dan 3 weken aanhouden, slikproblemen heb je een verwijzing nodig. Als je een verwijzing hebt gehaald bij de huisarts is die helaas niet onbeperkt houdbaar. Veel verzekeraars accepteren alleen verwijzingen die maximaal 2 maanden oud zijn. Het is dus belangrijk dat als je een verwijzing hebt geregeld, dat je daarna zo snel mogelijk een afspraak maakt bij onze logopedist om te voorkomen dat de houdbaarheid van de verwijzing verloopt.


De verwijsbrief van de huisarts kan je meenemen tijdens de eerste logopedie afspraak en geven aan de logopedist. Zij voert de gegevens in de computer in en voegt de verwijzing van de huisarts toe aan het dossier van je kind. De verwijzing wordt 15 jaar bewaard en daarna vernietigd. Dit vereisen de zorgverzekeraars van ons.


Het aanvragen van verwijzing voor logopedie kan je beste doen door met de assistente van huisarts te bellen, aan te geven wat het probleem is en te vertellen dat je graag een verwijzing voor logopedie wilt. De ene huisarts wil je graag nog even face to face spreken en de andere huisarts laat het via zijn assistente lopen.


Mocht je problemen hebben met het aanvragen van een verwijzing voor logopedie, dan mag je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.